3 januari 2016
Het begon veelbelovend. Geheel tegen de traditie in was Oud & Nieuw een gezellig feestje. Op Nieuwjaarsdag hebben we netjes de familie een fijn 2016 gewenst en daarna hadden we nog een heel weekend voor de boeg! Ik stel voor dat we Oud & Nieuw vanaf nu elk jaar op donderdagavond vieren. Wie doet er mee?

Gisteren hield de vreugde aan bij de bootcamp, gevolgd door een succesvolle lunch en shopping sessie in Rotterdam. Schoenen voor Niels. Jurkje voor mij. En tot overmaat van gelukzaligheid gisteravond online nóg een jurkje besteld dat al jaren op mijn verlanglijstje staat. Want één nieuw jurkje is hartstikke leuk, maar twee nieuwe jurkjes zijn natuurlijk veel leuker.
Gewoon omdat het kon, heb ik mezelf vanochtend maar even afgebeuld in de sportschool. Toegegeven, in 2015 zou dat niet in het rijtje met vreugdevolle feiten voorkomen, maar vandaag de dag sla ik een uurtje lichamelijke inspanning en een warme douche niet af. Ik denk zelfs dat ik morgen en overmorgen op mijn extra vrije daagjes ook maar een rondje ga hardlopen.

En toen, toen was ik er klaar voor. Het hoogtepunt van het weekend. Vanmiddag is de Nieuwjaarsborrel in De Knijp. Één van mijn goede voornemens dit jaar is vaker leuke dingen doen met vrienden, en daar valt een drankje doen zeker onder. Ik had de aankondiging al een paar keer langs zien komen en vond het een voldongen feit dat ik daar bij zou zijn. Niet dat ik plannen ondernam om mensen te mobiliseren, want ik ging er vanuit dat dit gewoon ging gebeuren. Dus ik app vanmiddag zo eens een paar mensen en dan gaat het helemaal goed komen. Dacht ik. Want wie wil er nu niet met mij naar de Nieuwjaarsborrel in de Knijp?

Nou, wat blijkt? Helemaal niemand wilde met mij naar de Nieuwjaarsborrel in De Knijp. Nou ja, ik geloof best dat de tent nu op z’n kop staat, maar niet met mensen uit mijn inner circle. Harmsen, ga dan alleen! Nee, want ik heb ‘mijn’ mensen al geappt. En die zijn er niet. En dan zit ik daar dus ofwel zielig in een hoekje, ofwel tegen mensen te praten die toch niet op me zitten te wachten. En daar ben ik te schijterig voor. Dames en heren, zie hier de eerste teleurstelling van 2016. Alsof ze wil zeggen: Jij blijft lekker thuis met je kont dit jaar. Wat nou drankjes in de stad? Je gaat maar Netflixen! Je bank heeft ook iemand nodig die erop zit. En die iemand ben jij. Jij gaat op je bank zitten en je komt er niet meer vanaf! In je Minnie Mouse trui. Onder een dekentje. Met je berensloffen. En de poes. Zwelgen in zelfmedelijden zal je!

2016: Je bent een bitch.
En ik zwelg in zelfmedelijden. In m’n Minnie Mouse trui.
En dat online gekochte jurkje zal ook wel niet passen.

Gelukkig nieuwjaar.