15 juni 2022
Nog niet zo lang geleden blies ik de loftrompet over Cees Kip op de Arkelse Markt. Sindsdien huppel ik bijna elke week even langs om me te laten verleiden door de malse kippendijfiletjes, kipburgers en de wekelijkse hele grillworst zonder kaas. Inmiddels heb ik ook ontdekt dat die vrolijke snuiter geen Cees, maar Tim heet.

Vorige week besprak ik met manlief wat ik bij Meneer Kip zou gaan kopen. ‘Doe maar een portie nasi!’, was het antwoord. ‘Alleen nasi?’, vroeg ik verbaasd. ‘Ja, alleen nasi.’
‘Geen grillworst?’
‘Nou nee, deze week hoef ik even geen grillworst.’
‘Eeh, ok.’
Nu snap ik dat als je elke week een hele grillworst wegwerkt op je kaiser bolletjes, het je op een gegeven moment een beetje de neus uitkomt.

Vrijdag stond ik dus braaf een portie nasi te bestellen: ‘Nou, doe maar 2 porties. Oh, en doe er ook maar van die balletjes bij… en 4 kippendijfiletjes. Ja, dan zijn we er wel voor vandaag.’
Mensen, ik kan me niet beheersen bij de kippenkraam. Het is gewoon verdomd lekker spul. Dus…
‘Nou, doe toch ook maar een halve grillworst erbij dan, zonder kaas.’
‘Wil je die misschien apart van de rest in een zakje? Hij is nog warm’, vraagt Cees die eigenlijk Tim heet.

Nu is grillworst op zich al een delicatesse, maar WARME grillworst is helemaal niet te weerstaan. Dus ik snel met mijn aparte zakje naar huis om de grillworst aan te vallen. Bij het openen van het zakje werd ik echter onaangenaam verrast. De grillworst ziet er anders uit dan anders. En anders is meestal niet best. Laat het lekker zoals het is. Er verandert toch al zoveel in het leven, laat de grillworst alsjeblieft met rust.
Maargoed, hier sta ik dan. Met in mijn ene hand mijn anders-dan-anders-maar-wel-warme grillworst, en in mijn andere hand een mesje. En ik heb trek. Dus ik snijd een stukje af.

Ik moet toegeven dat de geur die inmiddels mijn neusgaten bereikt, stiekem best wel goeds belooft. Dus ik neem een hapje. En nog een hapje. Nog één plakje dan. Mensen, dit is de allerlekkerste grillworst die ik ooit geproefd heb! Ik houd van deze grillworst. Ik durf zelfs te beweren dat deze grillworst in de buurt komt van frikandel. En iedereen weet dat bij mij werkelijk niets in de buurt komt van frikandel. Daar kun je me voor wakker maken.

Mensen, ik ben lyrisch.
Dus vanaf nu kun je me ook wakker maken voor Cees z’n warme worst.