2 juli 2015
Ik heb dus deze week vakantie. `Oooh, dat tref je zeg! Wat een geluk dat je zulk lekker weer hebt tijdens je vakantie!´ Ehm, ok. Natuurlijk is het fijn dat de regen niet met bakken uit de hemel valt tijdens mijn spaarzame vrije dagen. En natuurlijk zijn wij Nederlanders kampioenen in klagen. Maar 35 graden valt bij mij niet onder de definitie van ´lekker weertje´. Niels moest deze week wel werken dus ik was op mezelf aangewezen. Dinsdagochtend stond ik op, sprong onder de douche en kleedde me aan. Zo zeg, 9:00 uur. Ik had de hele dag nog voor me. De hele dag. Niets op de planning. Het maakte niet uit wat ik ging doen. De ´sky is the limit´. Heerlijk, zeg. Geen verplichtingen. Alle tijd van de wereld. Genieten! Ik kon doen wat ik wilde. Alles. Wat ik maar wilde.

Dus daar zat ik op de bank. Het zou een graad of 28 worden. Bleh. Dat is ook niet echt een temperatuur om heel actief bij te zijn. En de rest van de week wordt het nog een tikkie warmer. Dus eigenlijk had ik niet alleen de dag voor mezelf. Ik had de hele week voor mezelf. De hele week. Niets op de planning. Het maakte niet uit wat ik ging doen. De ´sky is the limit´. Heerlijk, zeg. Geen verplichtingen. Alle tijd van de wereld. Genieten! Ik kon doen wat ik wilde. Alles. Wat ik maar wilde.
Dus daar zat ik op de bank. Oh, dan heb ik mooi de tijd om de badkamer goed te poetsen! Top idee! Mwah, misschien kan ik dat beter doen als het wat minder warm is. Oh, dan regel ik even twee pallets en dan ga ik dat tuintafeltje van Facebook in elkaar klussen! Mwah, misschien kan ik dat beter doen als het wat minder warm is.

Dus daar zat ik nog steeds op de bank. Wat moet ik met een week voor mezelf? Zal ik dan donderdag en vrijdag toch maar gaan werken met die hitte? Wat doen andere mensen dan op zo’n dag? Mensen die minder werken, of niet werken? Hoe komen zij de tijd door? Ik verdronk in mijn zee van tijd.
Dus na een uurtje tv-kijken, nietsdoen en zwelgen in zelfmedelijden, dacht ik: ‘Vriendinnetje D., die weet vast raad!’ Ik appte haar wanhopig met de vraag hoe zij de dag doorkwam met die hitte.
En ze wist inderdaad raad. Wandelend naar de stad en dan in het gras liggen bij Buiten de Waterpoort. In het gras liggen. Ja, dat is ook een activiteit. Dat klinkt wel als een manier waarop ik de dag door zou kunnen komen eigenlijk. Ja, da’s verdikkeme geen slecht idee.

Zo gezegd, zo gedaan. Vriendinnetje D., haar Kleine Druifje en ik. Onderweg nog een schandalig lekker broodje gehakt met satésaus gehaald, want het is ten slotte vakantie. Beetje zonnen, flesje voor het Kleine Druifje, beetje kletsen, spelen met waterdruppels en het Kleine Druifje, muziekje erbij, beetje lachen naar het Kleine Druifje. En verdomd, ze lachte nog terug ook!
De tijd vloog voorbij! Dat was nog eens een lekkere dag! Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo’n relaxte dag heb gehad. ‘Kijk’, zegt vriendinnetje D., ‘Dat warme weer zorgt er wel voor dat je ook even echt rustig aan doet’. Eeehm ja. Da’s waar.
Goed, dag 1 is voorbij. Blijft nog steeds de rest van de week over. De paniek sloeg weer toe.
‘Dussseh, wat ga je morgen doen dan?’, vroeg ik haar. ‘Hetzelfde als vandaag, maar dan bij het Cariba Bad. Dus als je zin hebt…’ ‘Oh… Nou ik denk van wel…’

Aha, zo werkt dat dus. Je gaat gewoon ergens liggen op zo’n dag, maakt niet uit waar.
Ja, zo kom ik die vakantie wel door.