3 augustus 2015
Zoals iedere vrouw, en haar man, ben ik dol op lingerie. Ieder vrouwelijk lichaam knapt toch op van mooie passende lingerie? Niemand die het verder ziet, maar alleen al de wetenschap dat je er onder je kleding hartstikke sexy uitziet, is genoeg om vol zelfvertrouwen de dag door te komen. Alsof je een stiekem geheimpje bewaart. Een geheimpje van alleen jou en misschien je partner. Het maakt je onaantastbaar. Ik draag dan ook altijd een matching setje. Doe ik dat niet, dan heb ik de hele dag het gevoel dat er iets niet klopt.

Het kopen ervan vind ik echter een drama. Daarom koop ik lingerie zoals een man kleding koopt. Één keer per jaar ga ik de strijd aan, zoek een berg ondergoed uit, trek m´n pinpas en dan kan ik er weer even tegenaan. Hema en H&M heb ik al lang opgegeven. Maar ook bij Hunkemöller kan ik met 25 BH’s het pashokje ingaan en ze alle 25 weer terughangen. Na een jaar lang slecht ondergoed passen heb ik me dus maar verenigd met het feit dat ik diep in de buidel moet tasten, nee dat ik mijn portemonnee grof moet aanranden, om goed passende lingerie te scoren. Dus: De Speciaalzaak it is!

Loop even met me mee: Je komt binnen, ziet al die oma-tenten hangen en je wilt direct weer weg. Maar je weet; Ik moet zo’n tent aanschaffen. Of in mijn geval meteen een hele camping. Ik negeer de verkoopsters en doe mijn ronde door de winkel. Iedere BH zonder brede oma-bandjes en met kittig kleurtje hang ik aan mijn linkerwijsvinger. Dat zijn er in mijn maat meestal zo’n 4. Je zou denken ‘Nou in een Speciaalzaak heb je het voor het uitkiezen!’ Dat klopt. Ik kan kiezen uit 4 leuke BH’s. In de hele Speciaalzaak. Op naar de paskamer ermee! Discreet achterin in de winkel. Lees: daar waar geen daglicht of frisse lucht ooit is doorgedrongen. Dus in die krappe plakkerige ruimte kleed ik me uit. In het TL-licht zie ik elke hobbel van mijn lichaam. Sterker nog, ik zie putten die ik nooit eerder zag en de littekens op mijn borst zijn zichtbaarder dan ooit. Met die fijne gedachte wurm ik in het eerste setje. Met een verhit hoofd, een bril die van mijn neus drijft en warrig haar open ik voorzichtig het gordijntje. Nù heb ik een verkoopster nodig. Nu dus.

Niet een minuut eerder ‘Oh, ik dacht je hem al aan had, dus ik trok het gordijn maar vast open!’(de overfanatiekeling), niet 3 minuten later ‘Hallo, o, o, o… Ik sta hier halfnaakt!’ (de snob-die-denkt-dat-ik-het-niet-kan-of-wil-betalen-maar-wie-ben-jij-om-dat-te-beoordelen-want-jij-werkt-ook-maar-gewoon-in-een-onderbroekenwinkel-verkoopster). Sommige verkoopsters komen zelfs doodleuk het pashokje binnengehuppeld om je de BH te hijsen (de bemoeial). Dankje, het lukt me al een jaar of 15 zelf. Maar oké, ze stelt de bandjes en dan volgt de ‘Scoop & Swoop’. De wat? De Scoop & Swoop. Oftewel, je tilt je borst iets op waardoor deze goed in de cup valt. Sommige verkoopsters (het bemoederende type) denken dat ook dat me niet lukt. Ze denken dat ik het fijn vind als zij het even voor me doen. Voor ik het weet zit er een vrouw van middelbare leeftijd met haar handen in mijn nieuwe BH te grabbelen om mijn borsten even te scoopen. Hallo zeg, zie ik eruit alsof ik door middelbare handen betast wil worden? Anders blijf je gewoon even van de kroonjuwelen af!

Maargoed, als ik na al die ontberingen de Speciaalzaak uitloop met een lege pinpas en een volle tas, dan voel ik me weer sexy en ‘on top of the world’. Enthousiast bel ik mijn lief: ‘Schat, ik heb weer 4 nieuwe geheimpjes! Modeshowtje?’