26 november 2015
Dames, we moeten meer jurkjes en hakken dragen. Ik draag dat inmiddels regelmatig. Zo ook vandaag. Vanochtend zag ik mezelf in de reflectie van de glazen deur op mijn werk en dacht: ‘Verdikkeme, dat staat me goed!’ Tegelijkertijd vond ik mezelf nogal arrogant en narcistisch om die gedachte. En dat is nu precies waar hem de schoen wringt. Mensen sporten zich suf of leven op een blaadje sla omdat ze een beter figuur willen. Durven niet naar het zwembad omdat ze zich dan in zwemkleding moeten vertonen. Iedereen is maar onzeker over zichzelf. Blijkbaar is dat hip. Maar het enige dat je nodig hebt, is een goed jurkje en een paar mooie hakken.

Zelf was ik eerst ook niet blij. Omdat ik niet meer het figuur heb van toen ik 18 was. Ik was altijd petite en smal. En plotseling was dat afgelopen. Mijn broeken kwamen niet meer over mijn heupen, bloesjes konden niet meer dicht. Onder een kort rokje zag ik alleen twee grote hompen vlees. Totdat ik bedacht; ‘Ik ben niet dik, ik ben een vrouw!’
Natuurlijk, de mode die 15-jarige modellen showen kan ik beter niet meer aantrekken. Maar moet ik dat nog willen dan?

Nee dus. Ik koop vrouwelijke kleding die bij mijn figuur past. Sterker nog; kleding waarin mijn figuur wordt benadrukt. En in jurkjes en hakken lukt dat nu eenmaal het best. En ik vind; beter overdressed dan underdressed. Want als ik ’s ochtends voor de spiegel sta denk ik liever ‘Zo, komt die kont even goed uit in deze jurk!’, dan ‘Zo, gelukkig ben ik weer bedekt onder een dikke slobbertrui!’. Maar niet alleen dat. Want als je er leuk uitziet, val je op. En dan krijg je daar complimenten over. En daar word je dan weer extra vrolijk van. En er is volgens mij niets hippers dan stralen van zelfvertrouwen.

En dat gun ik jou ook! Echt, er zouden meer jurkjes gedragen moeten worden. Daar wordt de wereld een stuk leuker van. Want dames, ik wil niet vervelend zijn, maar sommige van jullie lopen erbij als een stel uitgezakte zeugen. Zonde. Want aandacht voor je uiterlijk is een verkapte vorm van aandacht voor de ander. Te veel moeite? En zou jouw vent ook weer voor je kiezen als hij je nu voor het eerst zou ontmoeten? In je verwassen trainingspak en je scheve Uggs? Laten we eerlijk zijn, hij zou met een grote boog om je heen lopen. En dat is gewoon je eigen schuld. En ja, dan kan ik het ook niet helpen als zijn blik per ongeluk eens naar mij afdwaalt. Want je kunt er ook voor zorgen dat ie elke dag opnieuw weer een beetje verliefd op je wordt.
Dames, draag jurkjes. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je vent. Wees trots op je lijf, want je mag er zijn. Je moet alleen wel een beetje aandacht besteden aan de verpakking.

Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats, want voor je het weet brengt je man je plotseling ontbijt op bed! En als je maar genoeg complimentjes krijgt, zie je straks nog je eigen reflectie en denkt: ‘Verdikkeme, dat ziet er goed uit!’ En dat zou natuurlijk maar arrogant en narcistisch zijn.

Stralen maar!

Stralen maar!


En kijk mijn man eens trots zijn!

En kijk mijn man eens trots zijn!