25 december 2014
Ja, ook ik stuur dit jaar geen kerstkaarten, maar wens ik iedereen via deze weg een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar ‘#bestewensen’. Ja, ook ik heb dit jaar een kerstboom ‘#hijstaatweer’, ‘#gezellig’, ‘#kerst’. Maar kerstbomen zijn als kinderen. Die van jezelf is geweldig, maar die van een ander interesseert je niet. Bovendien zien ze er allemaal hetzelfde uit. Onthoud dit voor volgend jaar.
Bij deze feliciteer ik ook iedereen met zijn of haar verjaardag. Dat het maar een mooie dag mag zijn. En ik bedank iedereen voor de lieve berichtjes die ik krijg tijdens mijn verjaardag, ook ik voel me daardoor helemaal jarig ‘#weereenjaartjeerbij’.

Ja, ook ik vond de ramp met de MH17 verschrikkelijk en leef mee met de slachtoffers en hun nabestaanden ‘#respect’, ‘#indrukwekkend’. En heb ik net als de rest van Nederland ‘#geenwoordenvoor’ de rampen die ongetwijfeld nog zullen gebeuren. Ook ik wens Joe Cocker toe dat hij zacht mag rusten, net als Robin Williams ‘#RIP’, ‘#leefmeemetdefamilie’. Ze zullen mijn medeleven vast enorm op prijs stellen.

Aangezien mijn tijdlijn al tijden vol staat met bruiloften en pasgeboren spruitjes, feliciteer ik jullie allemaal hartelijk en wens iedereen heel veel geluk en plezier met hun leven / huwelijk / nieuwe broekenpoeperd ‘#jaikwil’ of, ‘#etenslapenpoepen’. Eerlijk gezegd neem ik alleen de moeite om een lief berichtje te schrijven als je echt dicht bij me staat. Anders geef ik je alleen een ‘vind ik leuk’. Want het is irritant als m’n telefoon constant piept door berichtjes van mensen die ik niet ken maar die jou hetzelfde toewensen. En blijkbaar vind ik je niet belangrijk genoeg om dat voor je over te hebben, maar ik bekijk wel even je foto’s. Klinkt hard, maar zo doen we het natuurlijk allemaal.

En oh nee, echt?? Vind jij het buiten te koud / te warm / te regenachtig / mistig / te zonnig ‘#zomersinnederlandzijnkut’, ‘#waarblijftdewinter’? Eigenlijk laat het me koud wat jij van het weer vindt. Als het bij jou ontzettend sneeuwt / regent/ hagelt / bliksemt, zal dat bij mij ook wel zo zijn of nog komen, zo groot is het land niet.
Ja, we staan ’s avonds allemaal in de file ‘#hetleeddatfileheet’. De trein rijdt niet of niet op tijd ‘#kloteNS’. Yep, rot voor je, we willen allemaal tegelijk naar huis.
Ook ik heb vanavond weer een bord met eten voor m’n neus #lekkersmullen. Ik neem er alleen niet iedere avond een foto van en dat hoef jij ook niet te doen, tenzij je een culinaire wereldprestatie hebt neergezet. Maar laten we eerlijk zijn, ook jij bent Sergio Herman niet.

Mijn uitzicht op het strand bestaat ook uit zanderige voetjes met rood gelakte nagels en een achtergrond van zon, zee en zand ‘#genieten’. En waarschijnlijk heb jij net zoveel interesse in mijn voeten, als ik in die van jou. Ook ik wil graag dat mensen dingen recht in ‘me’ gezicht zeggen dan achter ‘me’ rug om ‘#echtevriendenzijneerlijk’, maar ik voel niet de behoefte om dat wekelijks inclusief spelfouten op Facebook te zetten.

Inderdaad, er is niemand die mij verplicht om te Facebooken. Maar als ik er dan toch op zit draag ik graag mijn steentje bij aan de kwaliteit van de berichtgeving. Dus zullen we ons met z’n allen voor komend jaar voornemen om bovenstaande open deuren in 2015 niet meer in te trappen? Kunnen we de andere goede voornemens achterwege laten.

Scheelt ons allemaal een hoop tijd, irritatie en duh-momenten ‘#samenmakenwedewereldmooier’.