14 september 2015
Collegaatje S. zei nog: ‘Kun je best doen hoor, bestellen in China!’, toen ik jaloers naar haar jurkje keek dat ze voor 7 euro op een of andere vage Chinese website had besteld. Dus toen Facebook mij de site Twinkledeals voorstelde leek me dat een reuze goede optie. Want als zelfs mijn eigen vertrouwde Facebook het voorstelt, nou dan moet het wel een hele betrouwbare partij zijn, toch? Immers, alles wat op Facebook staat is waar, toch?

Oh, wat een website naar mijn hart! Denk Topvitage, Retromaniek en Succubus.nl en dan ongeveer een vijfde van de prijs. Ik had wel 20 jurkjes willen bestellen! Maar dat is niet slim, want hoe hoger de waarde, hoe groter de kans op invoerkosten. Oftewel ‘auf wiederschnitzel’ Chinees voordeel. Ook is het maar de vraag of de spullen überhaupt het pittoreske Gorinchem zullen bereiken. Tot slot fluisterde er een stemmetje in mijn achterhoofd dat zo’n jurkje er in het echt best weleens anders kan uitzien dan op de foto. Maar verblind door de kleine prijsjes en mooie plaatjes snoerde ik dat stemmetje snel de waffel.

Er volgde een keiharde, kritische afvalrace. Ieder jurkje keek me aan met van die puppy-ogen. Kies mij! Kies mij! Met pijn in het hart heb ik afscheid moeten nemen van de meesten. Aan een aantal exemplaren heb ik plechtig beloofd dat ik ze alsnog zou bestellen als de eerste levering een succes zou zijn. Na een uur worstelen met maattabellen en een inch-meetlint, viel de keuze op 2 jurkjes. Hatsjiekidee, ik nam de gok! Tot mijn verbazing ontving ik gewoon een orderbevestiging en een track & trace code. Goh, misschien komt het wel gewoon aan… Maar na een aantal keer checken bleef de status wel heel lang ‘in transit’, dus eigenlijk had ik de hoop al opgegeven. Ik was dan ook verrast toen er plotseling een briefje van de postbode in de bus lag. Zou het? Zou het echt?

De volgende dag kreeg ik het pakketje in handen. Ooeeh! Wat een spanning! Ik had gewoon een pakje vast vanuit de andere kant van de wereld. En ja, ik weet dat de mensheid al honderden jaren met succes post verzorgt, maar laat mij even van het moment genieten, ja! Ik stelde me voor hoe ik straks de jurkjes zou aantrekken en ze perfect mijn ‘curves’ zouden ‘huggen’. Hoe mijn lichtblauwe pumps er prachtig bij zouden staan. Hoe Niels zou zeggen dat ik er sexy uitzag. Ik voorzag fluitconcerten van bouwvakkers. Mannen die spontaan rozen in mijn handen duwen, me een handkus willen geven. Zwijmelende blikken in mijn richting. Alle aandacht voor mij in plaats van Niels bij de Starbucks. Een gratis extra kipnugget in mijn doosje. Schunnige voorstellen bij het wasmiddel-schap. Liefdesbrieven aan de binnenkant van mijn pizzadoos. Een extra klodder mayonaise bij m’n frikandel. Ik voelde me de vrouwelijke Coca Cola Light man, puur en alleen bij de gedachte aan die jurkjes. Ik voorzag een langdurige en innige relatie met deze Chinese website en we leefden nog lang en gelukkig, ik in stijlvolle jurkjes. Voorzichtig maakte ik het pakketje open en haalde de eerste eruit.

Ik hield de jurk voor me en zag het meteen. Wat een ongelofelijke soepjulk! Hier zou Niels me met de beste wil van de wereld niet sexy in vinden. En de tweede was nog erger dan de eerste! Waar de eerste nog best op de foto leek, had de tweede alleen de kleur gemeen. Eigenlijk dat zelfs niet eens. De stof is slecht, van de maat klopt werkelijk geen drol en ik denk dat de snit is gebaseerd op de vorm van een regenton. Of de vorm van een kliko. Oh dat zal het zijn, deze jurkjes zijn ontworpen voor de kliko!

soepjulk 1

soepjulk 1

soepjulk 2.

soepjulk 2.