21 juni 2014
Vanmiddag heb ik de hemel op aarde ontdekt. En wel in Giessenburg. Huh, in Giessenburg? Jawel, in Giessenburg.

Het begon allemaal vorige week, toen collegaatje T. ons kantoor binnenwandelde. ‘Marissa, ik was laatst in een heel leuk winkeltje en ik moest meteen aan jou denken!’ Nu hoor ik dat wel vaker, ga er dan enthousiast op af en kom terecht in een bont geheel met vreemde gewaden, fluoriserende rariteiten of Hello Kitty ondergoed. Ja, ik snap dat mijn stijl lastig te peilen is. En ik draag de ‘Large’ een warm hart toe (voor de leken; de ‘Large’ is een soort Wehkamp voor alternatievelingen), want als puber kon ik daar lekker opstandig mee doen. Maar die fase ben ik al een poosje ontgroeid en inmiddels ben ik niet meer zo geïnteresseerd in Gothic jurken, hoodies met tribals en T-shirtjes met teksten als ‘Barbie is a Slut’.

Maar collegaatje T. wist het zeker. Dit ademde Marissa. De website zag er veelbelovend uit. Een klein winkeltje, maar de stijl was leuk en er hoeft natuurlijk niet veel te hangen, als wat er hangt maar leuk is. Maarja, het blijft Giessenburg en wie verwacht er nu een mode-walhalla in Giessenburg? Dus ik kreeg Niels zo ver om het in ons zaterdag-keuteldag-programma in te plannen en daar gingen we hoor, op naar Giessenburg. Komen we daar aan, in de middel of echt helemaal nowhere tussen het gras en de koeien. Blijkt daar een hartstikke blitse omgebouwde boerderij te zitten met allemaal hip & happening winkeltjes met brocante, vintage spulletjes, aparte kleding en leuke frutsels. Echt waar, f*ck de 9 straatjes, in Giessenburg moet je wezen.

Niels voelde de bui al aankomen. ‘Dit gaat lang duren’, sprak de frons in zijn voorhoofd, maar gentleman als hij is gaf hij mij de tijd om te genieten van dit euforische moment. Ik wist niet waar ik moest kijken, het zag er allemaal schattig uit! Gentlewoman als ik ben landde ik snel weer op aarde en beloofde dat we meteen naar het juiste winkeltje op zoek zouden gaan, om de boel niet langer te rekken. Jammer genoeg vonden we het juiste winkeltje ook meteen, dus kon ik er geen stiekeme windowshopping-sessie meer tussenfriemelen. Daar was dan het stukje hemel op aarde in Giessenburg, klein maar fijn en verleidelijker dan chocolade: De Mengelmoes.

Een schatkistje vol elegante fifties stijl. Als het een film was zou je nu ‘Aaaaaaaah’ op de achtergrond horen, begeleid door violen. Jurkjes en topjes en stippels en bloemen en sieraden en tassen en vestjes en korte broeken en… schoenen. Van alles niet zo veel maar precies het juiste. De kleding is gemaakt voor echte vrouwen, knuffelt de rondingen en verhult de… Nouja wat er te verhullen valt. Vriendelijke dame ook, Adri heet ze. En ze heeft verstand van zaken. Wat heerlijk om weer eens in een winkel te komen met persoonlijke service. Waar ik word herkend als ik volgende maand terugkom. Waar ik meteen een e-mail van kreeg omdat er per ongeluk teveel was gepind. Waar er wordt gecheckt of er nog een maat S te bestellen is omdat dat M te groot is.

Ja, je leest het goed. Een S. Omdat maat M te groot is. ‘En deze kleding valt toch echt niet ruim.’, voegde Adri eraan toe. That’s it, ik ga nooit meer naar de H&M. Giessenburg it is.

Nieuwsgierig geworden? www.de-mengelmoes.nl