17 januari 2015
Oh wat een geschenk uit de hemel! Wat fijn dat dit nu eindelijk bestaat! Hoe hebben jullie al die tijd zonder gekund? De beste uitvinding sinds vuur, het wiel en internet: ‘Prodent White Now Men Deep Cool Tandpasta’, oftewel tandpasta voor mannen. In een stoer zwart doosje.

Jeetje mannen, hoe hebben jullie het al die tijd volgehouden zonder speciale mannentandpasta? Eindelijk kunnen jullie nu ook tanden poetsen! Een ritueel dat vrouwen al decennia lang iedere ochtend en als het meezit iedere avond uitvoeren.
Nu deze bijzondere tandpasta speciaal ontwikkeld is voor jullie stoere mannentanden, vraag ik me natuurlijk af wat er dan zo anders is aan die mannentandpasta. Smaakt het naar pittige barbecuesaus? Ruikt het naar diesel? Mag je er na het poetsen een mannelijk vuurtje mee stoken in je mond? Moet je naspoelen met bier of bruine rum? Krijg je er sterkere kaakspieren door? Een stoerdere kaaklijn? Kun je je baard er ook mee poetsen? Poetst het ook de etensresten uit je snor? Krijg je er gladdere openingszinnen van? Ga je na een poetsbeurt makkelijker naar de sportschool? Hoef je überhaupt na een poetsbeurt nog wel naar de sportschool? Of kun je gewichtheffen met de tube? Bevriest je glas water van coolheid na het poetsen? Zie je ineens alle vrouwen naakt? Wordt je stem zwaarder?

Jeetje mannen, er gaat vast een wereld voor jullie open! Ik stel me zo voor dat jullie vanaf nu de McDonalds binnenlopen, je naar dat grietje met die zonneklep lacht en dat de mannenburger al voor je klaarstaat. Dat er op iedere foto van jullie nu een vierkant hokje staat dat wordt ingekleurd, ‘geschikt’. Dat je de autoshowroom bezoekt en de verkoper je meteen de sleutels van een Hummer met V8 overhandigt. Dat jullie tegenwoordig buiten slapen en een konijn slachten voor het avondeten met je Grillmeister-schort om. Dat het enige fruit dat jullie nog zien, de appel is die het varken aan het spit in z’n snuit heeft. Dat de doppen van de flesjes Heineken er plots afspringen als jullie langslopen in je halfopen badjas en witte sportsokken in slippers. Jullie hoeven nog maar te lachen, er verschijnt *pling!* een glimmertje op je hoektand en de vrouwen liggen met bosjes smachtend aan jullie voeten. Wat zeg ik; Bh’s springen spontaan open! Daar hoeven jullie niet eens meer gel voor in je haar te doen, dat zit automatisch nonchalant-Chris-Zegers-achtig goed.
Ik zie een wereld voor me vol gespierde Channing Tatums, Brad Pitts en Matthew Mcconaughey’s. Barry Atsma’s, Michiel Huismans en Arie Boomsma’s. Allemaal en alleen door deze verbluffende nieuwe uitvinding. Dankjewel Prodent! Ook namens alle vrouwen!

En toen ging ik naar de website. ‘Prodent White Now Deep Cool Tandpasta zorgt voor direct wittere tanden*, al na één keer poetsen. Daarnaast geeft Deep Cool jou een explosie van frisheid.’ Dat klinkt inderdaad heel anders. Heel mannelijk.

Jeetje mannen, dat valt weer dus weer vies tegen van Prodent. Niets geen sexy ruikend zweet of extra haargroei.

De enigen met haar op de tanden, zijn wij vrouwen.
Maar jullie mogen best onze tandpasta blijven gebruiken, hoor.