9 mei 2014
Lief dagboek,

Wat een rotweer! Vanwege de regen heb ik al 2 dagen niet gesport en ik gok dat daar morgen ook niets van gaat komen. Dat betekent dus 3 dagen niet sporten in één week. Aan de andere kant, dat betekent ook 4 dagen wel sporten in één week. En dat is niet eens zo’n slecht gemiddelde.
Als het echter zo blijft regenen en waaien als de afgelopen dagen, dan is zelfs lopen met een paraplu geen optie. En zonder beweging, valt m’n plannetje wel letterlijk in het water.
Maar gelukkig had collega L. een oplossing!

Ik kreeg van hem een Skype bericht: ‘Marissa, als jij echt 5 kilo wilt afvallen, dan gaat je dat niet lukken met skaten en lopen hoor.’
Bam! Die zag ik even niet aankomen. En ik barstte toch al van de intrinsieke motivatie, dus deze opmerking kon ik er prima bij hebben. Zoals je weet heb ik altijd mijn woordje klaar, dus antwoordde ik gevat ‘Eehm, ik hoopte eigenlijk een beetje van wel…’. Toegegeven, ik ben weleens scherper uit de hoek gekomen. Maar vergeef me, ik was wat beduusd.

Volgens hem kon dat lopen en skeeleren helemaal geen kwaad, maar het zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Nee, mijn wandelingetje is bepaald geen bootcamp, maar eerst zat ik alleen maar op m’n gat. 6x Per week een half uur bewegen zou dus toch wel iets uit zou moeten maken. Maar volgens collega L. was dat niet het geval. En gezien de ontwikkeling van mijn afvalcurve (inderdaad, er is geen curve, alleen de curves die ik al had), kon ik deze opmerking niet negeren. Volgens collega L. moest ik een app downloaden en dan zou het helemaal goedkomen.

Een app downloaden en dan komt het goed? Dat klonk me als muziek in de oren. Het heet ‘Workout for Women’ en het schijnt helemaal top te zijn. Het zijn gewoon oefeningen die je thuis kunt doen, dus ik hoefde me niet eens over de drempel van mijn voordeur te bewegen. ‘Ja, de eerste paar keer denk je wel dat je dood gaat’, aldus L. Mooi, weer zo’n opsteker… ‘Maar het schijnt wel te werken en die app praat ook tegen je.’ Ok, dus ik ga eerst een paar keer dood, het maar daarna val ik af en het kletst me de oren van het hoofd? Jeetje, dat klinkt echt als iets dat ik helemaal niet wil downloaden. Ik heb het dan ook nog niet bekeken.

Want, dat doodgaan is misschien niet eens het ergste. Weet je wat wel het ergste is? Wat het aller-aller- allervervelendste is van zo’n app?
Dat het takkeweer nu niet meer geldt als smoes om niet te sporten. Dàt is pas erg.